Ameninţările din alimentaţie

Zi de zi, ceas de ceas şi proporţie de masă suntem asaltaţi cu mesaje înspăimântătoare despre ceea ce (nu trebuie să) mâncăm. Carnea de porc e suspectă de salmonela şi, din când în când (de pildă acum!), de pestă porcină. Başca ameinţările de gripă porcină.

Verişoară cu cea aviară – deci nu vă gândiţi nici la carnea de găină. Oricum, de mezeluri nici nu poate fi vorba, iar carnea în general e toxică pentru organism, de aceea tot mai mulţi oameni devin vegetarieni. Peşte? Să fim serioşi, n-aţi auzit de mercurul şi metalele grele care colcăie în mările şi oceanele lumii? Ca să nu mai vorbim despre petrol şi alţi factori poluanţi. Ca să nu mai vorbim despre hormonii, concentratele şi chimicalele cu care sunt hrănite absolut toate animalele crescute pentru carne. Sau lapte. Sau ouă.

Ca să nu mai vorbim de condiţiile îngrozitoare în care sunt crescute, înghesuite ca sardelele-n cutie şi stresate în consecinţă, ceea ce fireşte că se reflectă cumva în organism. În replică, acum au apărut etichete cu “Pui fericit”! Cât de fericit aţi fi decapitat, jumulit şi băgat în frigider? Tot ceea ce vine de la animale e anatemizat. Am spus vegetarian? De parcă vreo plantă de cultură ar mai fi naturală şi sănătoasă! Dacă nu e modificată genetic, e umflată cu îngrăşăminte chimice.

Dacă îngrăşămintele sunt naturale – vezi mai sus. Alcoolul, se ştie, nu doar că atacă ficatul şi stomacul şi cam toate organele şi, prin confuzionarea creierului, poate duce la comportamente bizare, chiar violente, dar mai produce şi deshidratare.

Din păcate, nici cu hidratarea lucrurile nu stau prea bine, pentru că apa de la robinet e plină de microbi, iar cea îmbuteliată – mai bine să nu ştiţi! Sucuri? Sper că glumiţi. Cele carbogazoase sunt un dezastru, cele “naturale” nu-s cu adevărat naturale, iar cele cu adevărat naturale – vezi mai sus, capitolul vegetarian.

Zahărul face diabet, grăsimile fac colesterol şi trigliceride, crudităţile provoacă ulcere sau cel puţin gastrite, mâncărurile gătite ucid vitaminele, conservele au conservant, ce-i iute loveşte colonul, ce-i acru atacă stomacul, congelatele distrug legăturile dintre molecule sau cam aşa ceva. Singurele care n-au fost (încă!) puse la stâlpul infamiei sunt ceaiurile de plante. Dar – am verificat – nici dacă bei doi litri de ceai pe zi nu-ţi ţine de foame.

Există totuşi o soluţie? Din fericire, da. Citiţi cu prudenţă (şi cu umor) ameninţările primite pe mail, mâncaţi şi beţi liniştiţi tot ceea ce simţiţi nevoia, dar fără excese. Poftă bună!   sursa foto

Eu cu obiectele

Articole similare

  • Eu cu obiectele

    Mobilă fără durere

    Spiritualul, sclipitorul, inimitabilul Teodor Mazilu are o piesă intitulată „Mobilă şi durere”, care de altfel se joacă şi azi, în regia lui

  • Eu cu obiectele

    Reconstituirea

    În 5 ianuarie 1970, la un an şi patru luni după ce, opunându-se făţiş intrării Armatei Roşii în Cehoslovacia, Nicolae Ceauşescu îşi punea la butonieră

  • Eu cu obiectele

    Cu sau fără pâlnie

    Pe 28 octombrie 1492, Cristofor Columb pleca spre America. Nu că ar fi ştiut asta, căci convingerea lui era că pleacă spre India. Esenţial, însă, este faptul

  • Eu cu obiectele

    Căutaţi explicaţii?

    Un document excepţional a ajuns pe Internet, mai exact pe Facebook. Nu, nu este despre agenţi sub acoperire, alegeri, spionaj, război, politică. Nici despre vreo

Comentarii (0)

Scrie un comentariu